Bericht van burgemeester Carla Breuer aan alle Teylingers

4 november

''Blijf gezond, pas goed op elkaar en houd vol!''

Burgemeester Carla Breuer

“Het gaat niet slecht, maar zeker ook niet goed genoeg”, zei premier Rutte dinsdagavond tijdens de persconferentie. Daarom gelden er twee weken lang strengere maatregelen. Na die periode wordt gekeken naar het effect. Hopelijk is de situatie dan zodanig verbeterd dat we weer kunnen versoepelen. Mogelijk zelfs zó ver dat we kunnen hopen op feestdagen met onze dierbaren.

Misschien is het lastig te begrijpen dat de maatregelen worden aangescherpt, terwijl het juist beter lijkt te gaan. Maar nog steeds komen er dagelijks duizenden nieuwe zieken bij. Een deel daarvan moet in het ziekenhuis behandeld worden, sommigen op de intensive care. Zelfs nu het aantal nieuwe besmettingen daalt, groeit het aantal Covid-patiënten dat moet worden opgenomen.

De gewone zorg is te veel onder druk komen te staan. Steeds vaker moeten andere behandelingen of operaties worden uitgesteld. Dat is natuurlijk onwenselijk. Er is maar één manier om te zorgen dat de zorg overeind blijft: ons nog enige tijd goed houden aan de maatregelen. Zo veel mogelijk thuis blijven en vanuit huis werken. Niet afspreken met teveel mensen tegelijk. Reizen vermijden. “Kiezen op elkaar”, zoals minister De Jonge zei.

Dat is niet makkelijk, dat besef ik goed. Ik leef enorm mee met ondernemers die door zwaar weer gaan. Met de culturele instellingen en bibliotheken die de deuren weer moeten sluiten. Maar ook met onze jongeren die niet onbezorgd kunnen afspreken. En onze ouderen die niet goed de deur uit durven. Ik hoop dat we in onze dorpen blijven zorgen voor elkaar. Rekening houden met de ander. Geduld blijven opbrengen. Ik weet zeker dat wij dit samen kunnen.

Nu worden de teugels flink aangehaald. Als we allemaal ons best doen, kan er straks hopelijk weer veel meer. Daar zie ik samen met u naar uit.

Blijf gezond, pas goed op elkaar en houd vol!

Carla G.J. Breuer
Burgemeester van Teylingen

Ga naar het begin