Bericht van burgemeester Carla Breuer aan alle Teylingers

22 januari

''Denk niet alleen aan wat niet mag, maar aan wat straks weer wél kan.''

Burgemeester Carla Breuer

Beste Teylingers,

“We moeten ons nog een keer flink schrap zetten” , zei premier Rutte toen hij de nieuwe maatregelen aankondigde. Ze kwamen niet onverwacht: de ziekenhuizen liggen vol, zorgmedewerkers lopen op hun tenen. Nu we vermoeden dat er een derde golf aankomt, kunnen we niet stilletjes afwachten.

We hoopten zo dat de lockdown ons uit de narigheid zou helpen. We zien ook dat er minder mensen ziek worden. Maar de nieuwe virusvarianten zijn erg besmettelijk, dus als we niet oppassen, stromen de IC’s alsnog vol. Daarom moeten we er toch nog een schepje bovenop doen.

Ik realiseer me hoe zwaar het is. Hoe ondernemers staan te popelen om de deuren van hun café, restaurant of winkel te openen. Hoe graag onze kinderen gewoon met hun vrienden en vriendinnen in de klas willen zitten. We willen graag weer onbezorgd bij elkaar over de vloer komen of gezellig nakletsen in de voetbalkantine.

Juist daarom moeten we nu in actie komen. Zoals de premier zei: dit gaat ons helpen om ons leven terug te krijgen. Ons gedrag maakt het verschil. Door elkaar minder te ontmoeten, ’s nachts tussen negen en half vijf binnen te blijven en hooguit één bezoeker per dag te ontvangen, geven we het virus minder kans om zich te verspreiden. Wie naar Nederland reist, moet extra testen. Vanuit sommige landen geldt een vliegverbod.

Alle maatregelen bij elkaar, ook die we al eerder hadden ingevoerd, gaan zorgen dat we hier weer uit komen. Zeker nu de vaccinaties van start zijn gegaan: daardoor zijn we met zijn allen steeds beter beschermd. Ik zie echt licht aan het eind van de tunnel, hopelijk lukt het u ook om vooruit te kijken. Denk niet alleen aan wat niet mag, maar aan wat straks weer wél kan.

De maatregelen raken ons allemaal, maar zullen sommige mensen extra zwaar vallen. Eenzaamheid ligt op de loer. Gelukkig is in onze dorpen de saamhorigheid groot, mensen kijken naar elkaar om en helpen elkaar. Blijf dat ook nu doen: een belletje, kaartje of online contact kan soms het verschil maken.

Houd moed, samen maken we het verschil!

Met vriendelijke groet,

Carla G.J. Breuer
Burgemeester van Teylingen

 

 

Ga naar het begin