Ga naar de inhoud

Aanmelden Lintjesregen 2024

17 mei

Kent u iemand die het verschil maakt en die u wilt voordragen voor de Lintjesregen 2024

Woensdag 26 april 2023 vond de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Zeven inwoners van onze gemeente kregen een Koninklijke onderscheiding. Een bijzonder moment. Ons dorp wordt gedragen door verenigingen, stichtingen, organisaties en alle andere manieren waarop inwoners zich verenigen. Daar zijn we trots op. Al die organisaties kunnen niet zonder vrijwilligers.

 

Wie heeft recht op een lintje?

Om recht te hebben op een Koninklijke onderscheiding moet iemand aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het werk van die persoon de samenleving helpen, is hij of zij een voorbeeld die anderen aanmoedigt én doet hij of zij al een langere periode zwaar of bijzonder werk.

 

Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die u wilt voordragen voor de Lintjesregen van volgend jaar? Neem dan contact op met de kabinetsmedewerkster van de gemeente via kabinet@hltsamen.nl. Zij kan laten weten of de persoon recht heeft op een lintje. Zorg voor de Lintjesregen van volgend jaar dat uw aanvraag vóór 1 juli 2023 bij ons binnen is. 

 

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente en van de Kanselarij der Nederlandse Orden. U kunt iemand ook voordragen voor een onderscheiding die wordt uitgereikt op een ander moment. Bijvoorbeeld bij een afscheid of jubileum, of een andere bijzondere gebeurtenis die te maken heeft met de activiteiten van die persoon.

Ga naar het begin