Aandacht voor elkaar

6 oktober

Volhouden wordt lastiger. Daar hebben we elkaar heel hard bij nodig.

Aandacht voor elkaar

Sinds maart staat ons leven in het teken van corona. Na ruim een half jaar slaat coronamoeheid toe, juist nu besmettingen weer toenemen. Ondernemers krijgen harde klappen, banen zijn onzeker en jongeren worden beperkt in hun doen en laten. Mensen voelen zich sneller eenzaam, zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijft en we niet weten wanneer ons leven weer normaal wordt.

Volhouden wordt dus lastiger. Daar hebben we elkaar heel hard bij nodig. Daarom start vanaf 6 oktober het landelijk initiatief  ‘Aandacht voor elkaar’. Een initiatief om nog meer naar elkaar om te zien. En om aandacht te hebben voor elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook als we afstand houden.

Startsein 6 oktober in Den Bosch

Aandacht voor elkaar is een initiatief van de Rijksoverheid binnen de context van de campagne #alleensamen. Op dinsdag 6 oktober geven minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hiervoor het startsein in Den Bosch. Zij gaan hier in gesprek met mensen met een bijzonder verhaal of initiatief, dat anderen inspireert om meer ‘aandacht voor elkaar’ te hebben.

Initiatieven delen

Inwoners wordt gevraagd om te zien naar mensen om hun heen. Mooie initiatieven en ideeën kunnen gedeeld worden via #aandachtvoorelkaar en via de website aandacht voor elkaar.

Welzijn Teylingen

Welzijn Teylingen heeft de afgelopen maanden veel activiteiten weer kunnen oppakken, met in achtneming van de maatregelen. Denk aan huisbezoeken, ondersteuning van Welzijn Thuis,  (auto)maatjes, tuinonderhoud, (mantelzorg)buurtkamers, het LeerWijkCentrum/ buurtactiviteiten en het inloopspreekuur. De welzijnsorganisatie en zorgorganisaties hebben zo goed mogelijk (telefonisch) contact gehouden met cliënten en inwoners. Zo kon telefonisch de hulp zoveel mogelijk doorgaan.

Mantelzorg

De mantelzorgcomplimenten zijn dit jaar bij mantelzorgers thuis bezorgd, waarbij de mantelzorgadviseurs gelijk konden informeren naar de situatie thuis. 

Het motto van Welzijn Teylingen is de komende tijd ‘Blijf meedoen, blijf in beweging’. Het kan hierbij gaan om groepsactiviteiten of individueel. Zo werken allerlei partners als het welzijnswerk, sportcoaches, stagiaires van het MBO Rijnland met elkaar aan het Vitaliteitsakkoord Teylingen.

Vitaliteitsakkoord Teylingen

Het Vitaliteitsakkoord is onder andere gericht op het verbinden van sport en bewegen aan thema’s zoals eenzaamheid, integratie en werkloosheid. Sport en bewegen heeft niet alleen als doel fit en gezond te worden, maar is ook gericht op sociale contacten en dus aandacht voor elkaar. Ook sportverenigingen spelen een belangrijke rol bij het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid.

Meer informatie op de website van welzijn Teylingen.

Wijkcentrum

'In de Buurt' in Sassenheim is weer geopend! Zij hebben verschillende buurt projecten weer op kunnen starten en hebben een aantal projecten bijgekregen bijvoorbeeld: koken, wandelclub en tuinonderhoud voor mensen in de buurt. Ook helpen ze verschillende verenigen zoals voetbalvereniging R.K.K.V Teylingen, scouting Scojesa, hondendagopvang; de Kwispelbrigade en speeltuin DDV. Alle projecten voeren zij samen uit met deelnemers van Raamwerk. Heb je vragen? Mail indebuurt@hetraamwerk.nl of bel naar 0683286922 / 0651776719.

 

Ga naar het begin