Ga naar de inhoud

Vicky Gressie

Lastig hè? De BABS voor jullie trouwdag kiezen op basis van alleen een stukje tekst en een foto! 
Ik ga proberen om het zo helder mogelijk te maken. Jullie kunnen voor mij kiezen als:

  • het publiek mag grinniken van herkenning
  • jullie een ongedwongen ceremonie willen
  • jullie een voorkeur hebben voor een wat jongere BABS

 

Mijn naam is Vicky Gressie en sinds maart 2016 ben ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Ik word zo ontzettend blij van dit beroep dat ik ook als zelfstandig trouwambtenaar ben begonnen. Kijk gerust eens op www.trouwentekst.nl. Ik woon in Sassenheim met mijn lieve bijna-echtgenoot en onze nog lievere peuterdochter.

Ik schrijf graag poëzie, houd van slechte woordgrappen, ik lig af en toe gras te happen in Park Rusthoff tijdens bootcamp en speel toneel in Lisse. Zowel tijdens mijn werk als thuis ben ik dezelfde Vicky. En die is enthousiast, betrokken en nieuwsgierig.  

Het voorgesprek met het bruidspaar begin ik vaak met een soort “grabbeltonnetje”. Één voor één grabbel je een vraag. Bijvoorbeeld: wanneer plak je elkaar achter het behang? (het gaat uiteindelijk niet altijd over rozen). Op die manier heb ik meteen een paar mooie anekdotes te pakken voor de speech, die ik overigens altijd 'from scratch' schrijf. Ik doe niet aan speech-recycling. Op jullie trouwdag gaat het écht over jullie. 

Tussen alle regeldingen in die laatste weken naar jullie bruiloft toe is het ook heel fijn om tijdens dat voorgesprek even stil te staan bij dat waar het eigenlijk om gaat. Waarom houden jullie van elkaar en gaan jullie trouwen? Het antwoord op die vraag vertaal ik met veel liefde naar een warme Nederlandse of Engelse ceremonie waarin alle ruimte is voor jullie wensen. 

En last but not least: volg jullie gevoel bij de keuze van een trouwambtenaar. Je zult zien dat het klopt!  

 

Ga naar het begin