Ga naar de inhoud

John Bakker

Het is een boeiende taak om als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand twee mensen te mogen begeleiden naar een van de belangrijkste momenten in hun leven. Zij kiezen ervoor om op een zeker moment hun leven met elkaar te delen en in een liefdevolle relatie samen een toekomst op te bouwen. Dat moet een onvergetelijke dag worden, een dag vol vreugde.

Daarom besteed ik daaraan veel zorg. Voor mij is het iedere keer een uitdaging om woorden te geven aan juist het bijzondere, het verrassende dat elk bruidspaar uniek maakt. Dat geeft echte vreugde en een mooie, blijvende herinnering. Ik maak dan ook graag vooraf kennis met de kandidaten, zodat ik goed in de gelegenheid ben om de plechtigheid van het huwelijk dat persoonlijke karakter te geven. De sfeer van de plechtigheid zal dus enerzijds serieus van aard zijn, tegelijk besef ik dat enige ongedwongenheid zeker ten goede zal komen aan het gewenste karakter van deze gebeurtenis.

Zelf levend in een fijne familie vertegenwoordig ik graag onze dorpsgemeenschap bij de uitdaging die twee mensen aangaan door elkaar het 'ja'-woord te geven.

Ga naar het begin