Ga naar de inhoud

Henriëtte Wilbrink

Als twee mensen besluiten om hun liefde voor elkaar te laten vastleggen in een huwelijk of geregistreerd partnerschap, dan zijn de partners daar in fases naartoe gegroeid. Zo’n emotionele en belangrijke stap zet je niet zomaar. Maar als die stap dan gezet wordt, moet alles wat daar omheen gebeurt ook helemaal toegespitst zijn op deze twee mensen.

Het moet hun dag worden. Een feestdag die zij beleven met familie en vrienden. Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand vind ik het bijzonder en mooi dat ik een bijdrage mag leveren aan de formele voltrekking van het huwelijk (of registratie partnerschap).

Van te voren wil ik graag met jullie kennismaken. Als het mogelijk is bij jullie thuis. Zo kan ik wat sfeer proeven. Bij dat kennismakingsgesprek wil ik graag jullie wensen horen voor de ceremonie. Enerzijds is het een serieuze plechtigheid, anderzijds mag de toespraak natuurlijk een mooi persoonlijk verhaal zijn. Een verhaal met af en toe een kwinkslag en wat humor erin. Willen jullie kinderen bij de ceremonie betrekken? Dat kan, er is veel mogelijk. 

Het gaat om een heel belangrijk moment in jullie leven. Dus het moet jullie dag worden. Een onvergetelijke dag. Met jullie inbreng gaat dat zeker lukken.
 

Ga naar het begin