Burendag 2019

Op zaterdag 28 september 2019 is het Burendag. Een dag waarop mensen samen komen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Met Burendag willen het Oranje Fonds, Douwe Egberts en de gemeente mensen dichter bij elkaar brengen. 

Elkaar ontmoeten en leren kennen

Vorig jaar werd Burendag op 26 plekken in Teylingen gevierd. Terwijl er gezellig samen werd gegeten, knapten buurtbewoners de plantenbakken in de straat op. Ook werd een kinderboerderij flink onder handen genomen en speelden buurtbewoners samen oudhollandse spellen.

Wat doet de gemeente wel en niet?

  • Geeft geld voor materiaalkosten (zoals verf, hout, planten, struiken, etc.) of voor goederen die lang in de buurt gebruikt kunnen worden (zoals een bankje, buitenspeelgoed, etc.).
  • Vergoedt geen bijdragen voor eten en drinken en ook niet voor de aanschaf van aanverwante artikelen, zoals barbecues, servies, bestek, etc. Mocht u een barbecue, stoelen, tafels etc. willen huren voor uw Burendag activiteit, dan is dit wel mogelijk. 
  • Vergoedt geen honoraria voor artiesten, zoals dj’s, clowns, etc.
  • Geeft geen geld voor uitnodigingen, promotiemateriaal, prijsjes, etc. 


Doe een aanvraag bij het Oranje Fonds en gemeente

  1. Doe een aanvraag bij het Oranje Fonds. Het budget van het Oranje Fonds voor Burendag 2019 is op. De gemeente heeft nog wel budget, dus je kan nog steeds melding maken van de activiteit.
  2. Vervolgens doet u een aanvraag bij de gemeente. Dit kan tot 11 september.

Vragen?

Neem dan contact op met de wijkregisseurs in Teylingen via e-mail:

Ga naar het begin