Ga naar de inhoud

Kagerbuurt nog niet aardgasvrij

De gemeente Teylingen heeft de ambitie om in 2050 aardgasvrij te zijn, net als de rest van Nederland. Op verzoek van de gemeenteraad heeft de gemeente vorig jaar onderzocht welke wijk of buurt als eerste in aanmerking komt om van het aardgas af te gaan.

Kagerbuurt

De Kagerbuurt leek daarvoor geschikt te zijn. In deze buurt zijn diverse werkzaamheden gepland. Zo staan er herinrichtings- en rioleringswerkzaamheden op het programma. Daarnaast is voor de komende jaren groot onderhoud gepland aan verschillende huurwoningen en komt er nieuwbouw in de buurt. Dat was een reden om te onderzoeken of de Kagerbuurt als eerste buurt in Teylingen aardgasvrij kon worden gemaakt. De gemeenteraad heeft hier mei 2020 een plan voor ontvangen.

De gemeenteraad heeft op 17 juni 2021 besloten om nu niet aan de slag te gaan met het aardgasvrij maken van de Kagerbuurt. De gemeenteraad wil eerst een Transitievisie Warmte vaststellen. Buurtbewoners, grondeigenaren en bedrijven in de buurt zijn hierover per brief ge├»nformeerd. 

 

Ga naar het begin