Herinrichting Platanenlaan en Essenlaan

In 2017-2018 richten we de Platanenlaan en de Essenlaan (het gedeelte tussen de Rusthofflaan en de Platanenlaan) opnieuw in. We doen dit om de openbare ruimte (straten, stoepen, bomen, groen en verlichting) efficiënt, veilig en duurzaam in te maken.

Planning herinrichting Platanenlaan, augustus 2018

Participatieplan

Voor de herinrichting van de Platanenlaan en Essenlaan (het gedeelte tussen de Rusthofflaan en Platanenlaan) is samen met de bewoners en het ingenieursbureau een ontwerp participatieplan gemaakt. 

Hierbij hebben we de bewoners ook laten meebeslissen over de nieuw aan te planten bomen in hun straat. Voor de Essenlaan is de keuze gevallen op de Esdoorn (Acer freemanii "Armstrong Two"). Voor de Platanenlaan is de keuze gevallen op de Tulpenboom (Liriodendron tulipifera "fastigiatum"). Het ontwerp participatieplan bestaat uit het participatieontwerp Essenlaan (twee tekeningen) en participatieontwerp Platanenlaan (twee tekeningen).

Ter inzagelegging

Voor het definitief vaststellen van het participatieplan en het kappen en vervangen van de bomen is de nieuwe participatieplanprocedure gevolgd, zoals beschreven in het vastgestelde bomenbeleid en Art. 4:11 APV.

Het ontwerp participatieplan heeft van maandag 1 mei 2017 tot en met vrijdag 26 mei 2017 ter inzage gelegen in het gemeentekantoor. Dit na publicatie in weekblad ‘de Teylinger’ van woensdag 26 april 2017.

Technische voorbereiding en uitvoering

April/oktober 2017: Aanvullend flora & faunaonderzoek (huismus/vleermuis)
Mei/september 2017: Besteksvoorbereiding
Oktober/november 2017: Aanbestedingsprocedure
December 2017: Start uitvoering
Augustus 2018: Oplevering

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de projectleider Richard van Eeuwijk, telefonisch via 14 0252 of per mail via r.vaneeuwijk@hltsamen.nl.

Ga naar het begin