Aanleg Passantenhaven station Sassenheim

Bij station Sassenheim legt de gemeente Teylingen een passantenhaven aan. Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland betalen mee aan de aanleg. Als de haven in 2020 klaar is, is het recreatief transferium bij Station Sassenheim compleet. Het wandelnetwerk en fietsknooppuntennetwerk lopen al langs deze P+R-locatie.

Werkzaamheden

In september start aannemingsbedrijf AHCO Weg- en Waterbouw B.V. met de aanleg van de passantenhaven bij station Sassenheim. Deze komt te liggen in de Zandsloot achter het parkeerdek. Vanuit de Zandsloot vaar je direct naar de Kagerplassen. Op deze plek komen 14 ligplaatsen voor waterrecreanten, die passanten kunnen ophalen en afzetten bij het station. De boten mogen maximaal enkele uren aanleggen (Kiss & Sail).

Om de passantenhaven te kunnen aanleggen moet de kade van de Zandsloot worden verlegd in de richting van het parkeerdek. Om dit veilig te kunnen doen, moeten we eerst een nieuwe kade aanleggen. Dit duurt ongeveer een half jaar, waardoor de afwerking in 2020 gebeurt. Daarna kunnen we de passantenhave verder aanleggen. Naar verwachting is de haven in de zomer van 2020 klaar voor gebruik.

Overlast

Het bouwverkeer en de bouwwerkzaamheden bezorgen reizigers bij station Sassenheim tijdelijk enige overlast. We proberen dit zoveel mogelijk te beperken en vragen begrip voor de situatie.

Aantrekkelijke verblijfsplekken

De passantenhaven wordt aangelegd vanuit het programma Leidse Ommelanden. In dit programma werken provincie Zuid-Holland en regiogemeenten samen aan duurzame stad-en landverbindingen en aantrekkelijke recreatieve routes. Voor Teylingen vallen onder dit programma onder meer ook de wandel- en fietspaden in de Boterhuispolder, het Rondje Kaag, het wandelpad Roodemolenpolder, de Herontwikkeling Kagerzoom en de Ruïne van Teylingen.

Meer informatie

Voor vragen over de uitvoering van deze werkzaamheden neemt u contact op met de heer A. Otte van aannemingsbedrijf AHCO Weg- en Waterbouw B.V. uit Lisse. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 0252 – 41 77 88. De gemeente Teylingen en aannemingsbedrijf AHCO Weg- en Waterbouw B.V. vragen uw begrip voor de tijdelijke overlast.

Impressies

Bekijk hier onder een aantal impressies van deze nieuwe passantenhaven: 

Passantenhaven, impressie 1

Passantenhaven, impressie 2

Passantenhaven, impressie 3

Passantenhaven, impressie 4

Ga naar het begin