Afval, soorten

Kosten zo min mogelijk laten stijgen

Het verbranden van restafval wordt steeds duurder. En is ook niet goed voor het milieu. Om ervoor te zorgen dat de kosten voor verwerking van huishoudelijk afval (uw jaarlijkse afvalstoffenheffing) niet enorm stijgen, kiezen we deze nieuwe manier om uw huishoudelijk afval in te zamelen.

 

Wat betekent dit voor u?

De raad wil de nieuwe inzamelmethode vaststellen. Waarschijnlijk krijgt u in het najaar van 2020 te maken met een nieuwe manier van afval inzamelen. De komende periode vragen we bij de bewoners van hoogbouw naar hun voorkeuren voor verzamelcontainers bij het wooncomplex.

En we vragen bewoners van grondgebonden woningen (laagbouw) naar hun wensen voor een bak of zak voor plastic, blik en drinkverpakkingen. Rond de zomer delen we informatie over het afvalscheiden in de praktijk.


Kan ik meedenken?

In 2016 hebben veel inwoners met ons mee gedacht, tijdens wijkbijeenkomsten en door middel van een enquête. Hiermee hebben we een goed beeld gekregen van de wensen van onze inwoners. Deze zijn verwerkt om te komen tot de nieuwe methode.

Mocht u in de tussentijd suggesties of vragen hebben dan horen wij dat uiteraard graag. U kunt reageren via gemeente@teylingen.nl of 14 0252.

Ga naar het begin