Ga naar de inhoud

Onderhoud doorgaande wegen en brug Warmond

Herinrichting Herenweg en Sweilandstraat start medio augustus

De gemeente is samen met de aannemer bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de laatste fase van de herinrichting van de Herenweg. Op verzoek van Business Platform Teylingen was de start van de werkzaamheden naar voren gehaald (eind juni / begin juli) . Als gevolg van oplopende levertijden (landelijke tendens) van bestratingsmaterialen kan de uitvoering pas medio augustus, na de bouwvak, starten. 

De werkzaamheden zullen starten op de Herenweg vanaf de Bloemistendam richting de kruising met de Padoxlaan – van Wasenaarstraat. Zodra de planning van de uitvoering door de aannemer bekend is, zal dit in de nieuwsbrief kenbaar worden gemaakt. 

Herinrichting en groot onderhoud Herenweg, Sweilandstraat en Oranje Nassaulaan

Sloop en nieuwbouw Warmonderhekbrug

In 2017 is gestart met een participatietraject voor het verbeteren van de verkeersveiligheid voor de Oranje Nassaulaan, Herenweg, Sweilandstraat en Oosteinde. Uit dit traject is het ontwerp tot stand gekomen. U kunt de tekeningen van het definitieve ontwerp hier bekijken

Het verkeersveiliger maken doen we in combinatie met groot onderhoud. De weg is ook aan groot onderhoud toe en de Warmonderhekbrug wordt vervangen. Na deze ingreep is de weg duurzaam veilig ingericht en ligt er weer voor vele jaren netjes bij. De werkzaamheden worden over een langere periode uitgevoerd:

Fase 0:

Voorjaar 2020 Uitvoer werkzaamheden aan de Herenweg en Oranje Nassaulaan om de verkeersveiligheid te verhogen (klaar).

Fase 1: april t/m juni 2021

Opknappen wegdeel Bloemistendam-Wasbeeklaan (klaar).

Fase 2: najaar 2021 t/m het voorjaar 2022

Vervanging Warmonderhekbrug een aanpak laatste deel van de Oranje Nassaulaan. Informatie hierover vindt u op de aparte webpagina over de Warmonderhekbrug.

Fase 3: Start medio augustus

Tot slot werken we aan de Herenweg tussen Bloemistendam en Padoxlaan en aan de Sweilandstraat. Deze fase start medio augustus 2022.


Ga naar het begin