Nieuwe cursus Politiek actief

Nieuwe cursus Politiek actief 

Recreatie, toerisme, afvalinzameling, de onroerendezaakbelasting, het ondernemersfonds, schoolzwemmen, jeugdzorg, straatonderhoud en woningbouwplannen. Allemaal zaken waarover de gemeente Teylingen beslist. Om precies te zijn, de gemeenteraad. Zij geeft aan deze zaken jaarlijks 80 miljoen euro uit.

Gratis cursus Politiek Actief vanaf september 2019

Hoe zit dat eigenlijk? Wat doet de politiek? Wilt u meepraten? Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan u denkt! Daarom organiseert de Teylingse gemeenteraad in samenwerking met ProDemos voor de vijfde keer vanaf 19 september 2019 in de avonduren een gratis cursus voor inwoners die interesse hebben in de Teylingse politiek en actief zouden willen worden.

Data en onderwerpen van de cursus

Onder leiding van een deskundige cursusleider vergroot u uw kennis over de politiek in het algemeen, leert u meer over de gemeentelijke politiek en leert u vaardigheden zoals debatteren. De cursusleider wordt ondersteund door mensen die al actief zijn in het Teylingse bestuur, zoals de griffier, burgemeester en raadsleden. De data en de onderwerpen van de verschillende avonden zijn:

  • Do. 19 sep: Introductie en kennismaking met uitleg over democratie
  • Do. 3 okt: Hoe werkt de gemeente?
  • Do. 10 okt: Debatteren en hoe presenteer je jezelf
  • Do. 17 okt: De gemeenteraad: taken en rollen (financiën en speeddaten met raadsleden)
  • Do. 31 okt: Gemeenteraadsvergadering: afsluiting met maaltijd, pitch over jezelf en uitreiking certificaten van deelname


Interesse? Meld u aan voor 4 september!

Heeft u interesse in politiek en wilt u dit nader onderzoeken? Denkt u na of het raadslidmaatschap iets voor u is? Of wilt u op een andere manier politiek actief worden? Dan is dit de kans om hiermee kennis te maken. 100 Teylingers gingen u al voor! 

U bent van harte welkom! We hebben plek voor 25 personen. Aanmelden kan tot 4 september. Stuur een mail aan m.korbee@raadteylingen.nl

Heeft u vragen? Neem contact op via: 14 0252 of m.korbee@raadteylingen.nl

Ga naar het begin