Ga naar de inhoud

Gezondheid

Ben je op zoek naar informatie over het coronavirus? Bekijk de volgende websites: 

 

Haal je (booster)prik zonder afspraak in Lisse

De priklocatie in het gemeentehuis van Lisse blijft langer open. Tot zaterdag 21 mei is het iedere zaterdag (met uitzondering van de zaterdag van het bloemencorso op 23 april) mogelijk om zonder afspraak de eerste en tweede prik, de boosterprik en de herhaalprik (tweede booster) te halen. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur in het gemeentehuis Lisse.
Adres: Heereweg 254 in Lisse.

Voor meer informatie van de GGD ga naar: www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona

 

Waarschuwing voor commerciële coronatesten

De GGD Hollands Midden waarschuwt voor commerciële testen. Het aanbod van commerciële coronatestbureaus en particuliere teststraten in de veiligheidsregio Hollands Midden neemt toe. Iedereen die dat wil kan hier een coronatest laten doen. Het zijn commerciële testen, waar een vergoeding voor gevraagd wordt. Deze testen mogen alleen uitgevoerd worden als ze gecertificeerd zijn. Dit betekent echter niet dat ze dan ook allemaal door het RIVM op betrouwbaarheid gecontroleerd zijn. Er kan dus niet aangegeven worden wat de betrouwbaarheid van de uitslag van deze gecertificeerde testen is.   

Wij adviseren iedereen nadrukkelijk om vooraf na te gaan of de test die gebruikt wordt door een commerciële partij ook gevalideerd is. De coronatesten van de GGD Hollands Midden voldoen aan de hoogst gestelde eisen, en gelden als het meest betrouwbaar. Deze testen zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Laat u alleen testen met een gecertificeerde en gevalideerde test. Alleen als een bedrijf met een goedgekeurde test en een geaccrediteerd laboratorium werkt, wordt de uitslag geaccepteerd. Als de test niet aantoonbaar gevalideerd is, geldt zowel voor een positieve maar ook voor een negatieve testuitslag dat dit niet betrouwbaar is. Is de test gedaan met een niet-gevalideerde test, dan moet u zich alsnog (gratis) laten testen door de GGD met een PCR-test. Een medewerker van de GGD stelt de diagnose COVID-19 bij u vast en bovendien kan er dan een bron- en contactonderzoek gestart worden wat helpt om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

De GGD Hollands Midden breidt haar team voortdurend uit op basis van de toenemende vraag naar testcapaciteit. De kans is groot dat u een afspraak maakt en nog dezelfde dag op een locatie in de buurt gratis getest kunt worden. Wilt u zich laten testen? Bel dan 0800 - 1202 of ga naar www.coronatest.nl voor een afspraak.
Heeft u vragen m.b.t. uw gezondheid of specifiek het testen in de veiligheidsregio Hollands Midden? Die kunt u stellen bij het callcenter van de GGD Hollands Midden: 085-0782878.

 

 

Ga naar het begin