Ga naar de inhoud

Denkt u, na het lezen van de beleidsregels, dat uw organisatie niet in aanmerking komt voor steun? En heeft uw organisatie deze steun wel hard nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Gemeentelijk steunfonds voor maatschappelijke organisaties

De gemeente Teylingen heeft een steunfonds in het leven geroepen voor sociaalmaatschappelijke organisaties op het gebied van sport, cultuur en welzijnswerk. Het geld is bedoeld om deze organisaties waar nodig te helpen tijdens de coronacrisis. Zij kunnen via een aanvraagformulier steun vragen uit het fonds.

Geen inkomsten, wel vaste lasten

Ook sociaalmaatschappelijke instellingen bijvoorbeeld sport- en culturele verenigingen hebben het nu moeilijk. Deze non-profit organisaties lopen inkomsten mis terwijl de vaste lasten, zoals de huur, gewoon betaald moeten worden. Daardoor kunnen ze financieel in de problemen komen, waardoor ze hun activiteiten moeten beëindigen. De gemeente wil dit voorkomen en heeft daarom deze tijdelijke regeling bedacht voor organisaties die snel hulp nodig hebben.

Solidariteit, vertrouwen en maatwerk

De regeling uit 2020 is aangepast en verlengd tot en met december 2022, of zolang de coronamaatregelen gelden. De bijdrage wordt verleend op basis van solidariteit en vertrouwen en achteraf vindt controle plaats. De gemeente verwacht van organisaties dat zij alleen het hoognodige vragen. Elke aanvraag wordt als apart geval behandeld, oftewel er is sprake van maatwerk.

Voorwaarden

Natuurlijk gelden er voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het fonds. U leest ze hier.

Digitaal aanvragen

Denkt u dat uw organisatie in aanmerking komt? Dien dan vóór 1 januari 2023 een aanvraag in via het digitale aanvraagformulier. Deze kun je vinden onder de knop 'Vraag het hier aan'.

Meer informatie

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar gemeente@teylingen.nl met daarin:

  • uw naam, e-mailadres en telefoonnummer
  • naam van uw organisatie
  • in het onderwerp noemt u steunfonds maatschappelijke organisaties
  • uw vraag en een korte toelichting
     

Wij bellen u binnen 5 werkdagen terug.

Ga naar het begin