Cursus Politiek actief

Recreatie, toerisme, afvalinzameling, de onroerendezaakbelasting, het ondernemersfonds, schoolzwemmen, jeugdzorg, straatonderhoud en woningbouwplannen. Allemaal zaken waarover de gemeente Teylingen beslist. Om precies te zijn, de gemeenteraad. Zij geeft aan deze zaken jaarlijks 80 miljoen euro uit.

Hoe zit dat eigenlijk? Wat doet de politiek? Wilt u meepraten? Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan u denkt! Daarom organiseerde de Teylingse gemeenteraad in samenwerking met ProDemos voor de vijfde keer vanaf september 2019 een gratis cursus Politiek Actief. Deze was speciaal bedoeld voor inwoners die interesse hebben in de Teylingse politiek en actief zouden willen worden.

Onderwerpen van de cursus

De onderwerpen van de cursus waren:

  • Do. 19 sep: Introductie en kennismaking met uitleg over democratie
  • Do. 3 okt: Hoe werkt de gemeente?
  • Do. 10 okt: Debatteren en hoe presenteer je jezelf
  • Do. 17 okt: De gemeenteraad: taken en rollen (financiën en speeddaten met raadsleden)
  • Do. 31 okt: Gemeenteraadsvergadering: afsluiting met maaltijd, pitch over jezelf en uitreiking certificaten van deelname


Interesse? Houd de website in de gaten voor nieuwe cursus

Heeft u interesse in politiek en wilt u dit nader onderzoeken? Denkt u na of het raadslidmaatschap iets voor u is? Of wilt u op een andere manier politiek actief worden? Houd dan de website in de gaten. Zodra er een datum van een nieuwe cursus bekend is, publiceren wij die op deze pagina.

Heeft u vragen? Neem contact op via: 14 0252 of griffie@raadteylingen.nl

Ga naar het begin