Ga naar de inhoud

Alle Tuinen Groen

De gemeente Teylingen wil samen met inwoners bouwen aan een biodivers en klimaatbestendige omgeving. In opdracht van de gemeente organiseert De Groene Uitdaging elke lente en zomer leuke activiteiten om u op weg te helpen om uw en onze eigen leefomgeving te vergroenen!

Doet u mee?

In uw eigen tuin kunt u het verschil maken en zo ook een steentje bijdragen aan gezamenlijke opgaven zoals meer verschillende soorten groen en insecten en ons aanpassen aan een veranderend klimaat. 

Speciale acties 2022

Hieronder vindt u een overzicht van de acties die DGU in 2022 organiseert. Het totale overzicht, aanmeldpagina en agenda vindt u op de website van de Groene Uitdaging

Hulp van de Tuinambassadeurs

Weet u niet waar en hoe u moet beginnen of wilt u graag dat er iemand met u meedenkt over uw tuin? Enthousiaste Tuinambassadeurs helpen u om uw tuin te vergroenen. Kijk op de Degroeneuitdaging.nl/tuinambassadeurs hoe u met hen in contact komt en wat ze voor u kunnen betekenen. De Tuinambassadeurs helpen u graag op weg!

NK-tegelwippen

Welke gemeente wipt in 2022 de meeste tegels? De inwoners van de gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen gaan van 21 maart tot en met 31 oktober 2022 weer de strijd met elkaar aan! De gemeente Hillegom ging in 2021 er vandoor met de gouden tegel. Helpt u mee door zoveel mogelijk tegels te wippen en uw gemeente een stukje groener te maken? Kijk snel op Degroeneuitdaging.nl/nktegelwippen en doe mee!

In het weekend van 1 en 2 april gaan we weer tegels ruilen voor planten! Inwoners kunnen met tegels uit hun tuin terecht bij een van de aangesloten tuincentra om deze te ruilen voor plantjes. 

Kom op zaterdag 9 april inspiratie opdoen voor een sfeervolle, koele en levendige tuin tijdens het ‘GroenDoenPlein’ in Park Rusthoff in Sassenheim. Deze markt wordt om 11.00 uur geopend door de bekende tuinman van Eigen Huis en Tuin: Lodewijk Hoekstra (van NL Greenlabel). De markt duurt tot 15.00 uur. Naast veel informatie en inspiratie op het gebied van groen op het Groen plein, vindt u hier ook meer over verschillende duurzame thema’s op het Energieplein, een Circulairplein en lekkere lokale producten op het Proefplein. 

Stap zaterdag 2 juli op de fiets en ontdek de groene en soms nog verborgen pareltjes van de Duin- en Bollenstreek. Laat u inspireren en stel vragen aan gepassioneerde groenliefhebbers. Doe ideeën op voor uw eigen tuin en stop tussendoor voor een groene wandeling of een hapje en drankje. Ontdek wat u allemaal kunt beleven tijdens Fiets zoekt Groen. 

Ga naar het begin