Ga naar de inhoud

Zonnepanelen op daken

Gemeente Teylingen wil energieneutraal worden. We streven ernaar om alle energie die we verbruiken zelf duurzaam op te wekken. In 2030 willen we al 42% van de elektriciteit duurzaam opwekken, zo hebben we dat opgeschreven in de Lokale Energiestrategie

De eerste stap is dat inwoners, bedrijven en organisaties als scholen en sportverenigingen, zo veel mogelijk zonnepanelen op hun daken leggen.

Wilt u zonnepanelen op uw eigen dak?

Zonnepanelen zijn klimaatvriendelijk en winstgevend. Met zonnepanelen op uw dak wekt u uw eigen duurzame stroom op. De prijs die u betaalt voor zonnepanelen en het leggen hiervan, is de afgelopen 10 jaar met zo'n 37 procent gedaald. Benieuwd hoeveel ze opbrengen? En hoe u zelf met zonnepanelen aan de slag kunt? Kijk bij het energieloket van de gemeente; het Duurzaam Bouwloket.

Investeren in zonnepanelen via een energiecoöperatie

Overal in Nederland zijn er energiecoöperaties, soms al lang in bedrijf, soms nog in oprichting. Ook Teylingen heeft een energiecoöperatie, Energiecoöperatie Teylingen. U kunt aandelen nemen in de zonnepanelen van de energiecoöperatie, bijvoorbeeld als u zelf geen plek heeft op uw dak.

Een energiecoöperatie is er voor inwoners en wordt ook georganiseerd door inwoners. We streven ernaar dat 50% van de energie-opwek in handen is van inwoners. Kijk voor meer informatie op www.zonopteylingen.nl

Meer informatie op onze website:

Ga naar het begin