Ga naar de inhoud

Uw huis duurzaam verwarmen

We kunnen er niet meer omheen, heel Nederland gaat van het aardgas af. De aardgaskraan in Groningen gaat langzaamaan dicht. Nederland heeft zichzelf als doel gesteld in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dit betekent onder andere dat huizen en andere gebouwen duurzaam verwarmd moeten worden. Dit heeft gevolgen voor iedereen. 

De gemeente Teylingen heeft plannen in de maak over hoe zij dit wil aanpakken. Lees hier meer over de Transitievisie Warmte.

Isoleren

Om van het aardgas af te kunnen gaan, moeten we eerst onze huizen en gebouwen goed isoleren. Energie die je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken of te betalen. Denk bijvoorbeeld aan isolatie van de vloer, het dak en de spouwmuur. Een verbouwing  kan een goede aanleiding zijn om de isolatie van uw huis goed aan te pakken. Maar alle beetjes helpen, dus ook kleine aanpassingen van uw huis zijn waardevol, zoals tochtstrips en radiatorfolie.

CV-ketel vervangen?

Als u uw CV-ketel moet vervangen, dan kunt u het beste advies inwinnen bij Duurzaam Bouwloket. Een energiezuinige ketel of hybride warmtepomp: het scheelt in ieder geval in de stookkosten. U kunt ook een ketel huren of leasen. 

Veel mensen vragen zich af of ze wel moeten investeren in een nieuwe ketel omdat hun buurt misschien van het aardgas afgaat. De gemeente weet op dit moment helaas ook nog niet wanneer welke wijken van het gas afgaan, want daarover is nog geen beslissing genomen. Er moet eerst nog veel onderzoek gedaan worden naar de alternatieve warmtebronnen in Teylingen. U kunt er wel van uitgaan dat u zeker 8 jaar van tevoren weet wat er in uw buurt gaat gebeuren. 

Informatie en adviezen voor uw eigen huis

De gemeente werkt samen met het Duurzaam Bouwloket. Hier kunt u ook terecht voor onafhankelijk en professioneel advies.

U kunt ook advies inwinnen bij onze vrijwillige energiecoaches. Dat zijn inwoners van Lisse die graag met u meedenken.

Meer goede informatie vindt u hier:

Ga naar het begin