Burgerinitiatief

Denkt u wel eens ‘daar zou de politiek iets aan moeten doen!’? Met een burgerinitiatief kunt u zelf iets op de agenda van de gemeenteraad plaatsen en zo invloed uitoefenen op de gang van zaken in onze gemeente. In Teylingen is één handtekening al genoeg om een burgerinitiatief in te dienen. Wij hebben ook geen leeftijdsgrens. Het enige waar we naar kijken is de kwaliteit van uw voorstel.

Welke onderwerpen?
Natuurlijk zijn niet alle onderwerpen geschikt voor een burgerinitiatief. Het moet wel een onderwerp zijn waar de gemeenteraad over gaat. Voorbeelden van ingediende initiatieven zijn de aanleg van een ‘panna’ voetbalveldje en het veranderen van de route van een veerpont.

Aan de slag!
U zet uw burgerinitiatief op papier of e-mail. U geeft in uw voorstel een antwoord op de volgende vragen:

Wat wilt u bereiken?
Wat moet er gedaan of gelaten worden om het doel te bereiken?
Wat is daarvoor nodig?
Hoeveel gaat het ongeveer kosten?

Is uw voorstel klaar, dan stuurt of mailt u het naar de gemeenteraad. U mag uw voorstel daar toelichten en verdedigen. De gemeenteraad beslist uiteindelijk of het voorstel wordt aangenomen of niet.

Hulp nodig? Meer informatie?
Bent u enthousiast geworden om uw burgerinitiatief in te dienen? De medewerkers van de griffie helpen u graag om te bekijken of uw onderwerp geschikt is. Wij kunnen u ook helpen bij het maken van de tekst. Neemt u contact op met de griffie.