Vrijwilligersverzekering

Verricht u vrijwilligerswerk binnen de gemeente Teylingen? Dan is het goed te weten dat wij een vrijwilligersverzekering hebben afgesloten bij Centraal Beheer Achmea. Deze verzekering is voor vrijwilligers, mantelzorgers, maatschappelijke stagiairs en iedereen die in het kader van ‘tegenprestatie’ vrijwilligerswerk doet.

Secundaire verzekering

Deze vrijwilligersverzekering is een secundaire dekking. Ook al wordt het risico elders gelegd, het blijft altijd mogelijk dat een verzekering niet uitbetaalt of dat de verantwoordelijke zijn verplichtingen niet nakomt. U kunt dan als vrijwilliger terugvallen op de vrijwilligersverzekering.

Aanmelden niet nodig!

Organisaties hoeven geen registratie van hun vrijwilligers bij te houden. Iedere vrijwilliger die actief is in de gemeente of actief is voor een organisatie uit de gemeente, is automatisch verzekerd. U hoeft zich dus niet aan te melden.

Schade.... en dan?

De schadeprocedure is als volgt:

Voordat wij de schadeclaim (digitaal) indienen bij de verzekeraar, controleren wij of het gaat om een melding in de zin van de vrijwilligerspolis. Is dit zo dan sturen wij het door en neemt de verzekering rechtstreeks contact op met de vrijwilliger/mantelzorger of de organisatie. De schade wordt eveneens rechtstreeks met de benadeelde (vrijwilligers of organisatie) afgewikkeld, daar zitten wij als gemeente niet meer tussen.

Informatie vrijwilligersverzekering

Via de website van Centraal Beheer Achmea kunt u de laatste informatie (polisvoorwaarden, brochure en verzekeringsoverzicht) met betrekking tot de vrijwilligerspolis inzien.

Uitgesloten

Uitgesloten van de verzekering zijn de leden van:

  • vrijwillige brandweer;
  • vrijwillige politie.

Vragen

Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met de gemeente via 14 0252 of een e-mail sturen naar verzekeringen@hltsamen.nl.