Hulp en ondersteuning, Wmo

Heeft u behoefte aan ondersteuning en lukt het niet om zelf een oplossing te vinden?
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van alle taken rond maatschappelijke ondersteuning.

Ondersteuning nodig?

Heeft u behoefte aan ondersteuning, bijvoorbeeld bij het zelfstandig wonen of vervoer of het deelnemen aan activiteiten? En lukt het niet om zelf een oplossing te vinden? Dan kijken wij graag samen met u naar mogelijkheden. 

Om u alvast wat informatie te geven kunt u de folder over de WMO inzien en downloaden, deze folder kunt u ook ophalen bij zorgloket in Sassenheim, Wilhelminalaan 25. Het zorgloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Tevens kunt u op de websites van Bollenstreek met elkaar en van de ISD Bollenstreek meer informatie vinden.

Aanvraag

U kunt uw ondersteuningsvraag kenbaar maken door het invullen van het Meldingsformulier WMO.

Print het formulier uit, vul het in en stuur het naar:

  • gemeente Teylingen/zorgloket,
  • Postbus 149, 2215 ZG Voorhout.

U mag het formulier ook inleveren bij het zorgloket in Sassenheim, Wilhelminalaan 25. Het zorgloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Let op! U dient het formulier te ondertekenen en een kopie van uw geldig identiteitsbewijs toe te voegen (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart).

Wij maken vervolgens voor u een afspraak met een ervaren consulent. 

Goede voorbereiding

Zo’n gesprek voeren is misschien lastig voor u. Daarom hebben wij een folder over de WMO gemaakt: Samen verantwoordelijk voor hulp en ondersteuning. Hierin leest u alles over onze werkwijze. En hoe u zich goed kunt voorbereiden op het gesprek. Bedenk bijvoorbeeld alvast wat u precies wilt vragen. En schrijf dit op. Meer tips staan in de folder. Ook kunt u iemand meenemen naar het gesprek, als u dat prettig vindt.

Oplossingen

In het gesprek bekijken we samen welke beperkingen u in uw dagelijks functioneren ervaart. Vervolgens bespreken we de mogelijkheden die u zelf heeft om de problemen op te lossen. Als dat niet voldoende is, kijken we of iemand in uw omgeving kan helpen. Bijvoorbeeld uw kinderen, andere familieleden, buren of kennissen. Pas dan onderzoeken we of een voorziening nodig is.

Adviesplatform WMO en Jeugd

Het adviesplatform WMO en Jeugd vertegenwoordigt groepen inwoners, organisaties en andere belanghebbenden bij het WMO- en jeugdbeleid.