Bouw van parkeerdek station Sassenheim

Op het parkeerterrein naast station Sassenheim wordt een parkeerdek met 240 extra plaatsen gebouwd.

Van juli tot en met oktober bouwt bouwbedrijf Aan de Stegge een parkeerdek bij het station. In totaal kunnen straks 520 auto’s bij het station parkeren. Vanwege de bouw is het parkeerterrein vanaf dinsdag 4 juli vier maanden helemaal dicht. Zo kan de aannemer snel en veilig werken.

Advies voor reizigers

We adviseren reizigers van en naar station Sassenheim:

  • Tijdelijk een ander station te gebruiken.
  • Met de fiets of de bus naar station Sassenheim te komen. Tijdens de bouw worden extra fietsenstallingen bij het station geplaatst.
  • Het parkeerterrein van Sport- en recreatiecomplex Wasbeek te gebruiken.  Dit is niet mogelijk van 18 tot en met 24 september. Dit parkeerterrein ligt op ongeveer tien minuten loopafstand van het station en beschikt over ongeveer 175 parkeerplaatsen.

Aan de Warmondse zijde van het station komen tijdelijk vier gehandicaptenparkeerplaatsen. De gemeente vraagt uw begrip voor de tijdelijke overlast.

Parkeren bij De Wasbeek niet mogelijk van 18 - 24 september

Van maandag 18 september 7.00 uur tot zondag 24 september 23.00 uur mag u niet parkeren op het parkeerterrein van De Wasbeek. Op dit terrein staat dan de jaarlijkse kermis. Treinreizigers van en naar station Sassenheim kunnen gebruik maken van het parkeerterrein van Sportpark de Roodemolen (navigatieadres: Roodemolenweg 8, 2171 AX, Sassenheim). Dit is vijftien minuten lopen naar het station. Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 september rijdt er tussen 6.30 en 9.30 uur en tussen 16.00 en 19.00 uur elke vijftien minuten een busje van het parkeerterrein naar het station en terug.

Wegsleepregeling

Wij verzoeken u vriendelijk om uw auto voor maandag 18 september van het parkeerterrein De Wasbeek te halen. Vanaf 18 september geldt op het parkeerterrein een wegsleepregeling.

Niet parkeren in de wijk en bij omliggende bedrijven

U mag niet parkeren bij omliggende bedrijven zoals DIRK supermarkt en McDonald’s, want dit is particulier terrein. Ook vragen wij u om niet te parkeren in de woonwijk aangrenzend aan de A44. Wij willen de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk beperken. Verkeersregelaars zullen op bepaalde tijden hierop letten. Zij verwijzen u in de kermisweek door naar het parkeerterrein bij Sportpark de Roodemolen.

Besluit bouw parkeerdek

Station Sassenheim is na de opening in december 2011 uitgegroeid tot een groot succes met ongeveer 3500 reizigers per dag in 2015. Dat zorgt voor een hoge parkeerdruk. De gemeenteraad besloot daarom in 2015 tot het realiseren van een parkeerdek met circa 240 extra parkeerplaatsen.
De extra parkeerplaatsen komen bovenop de huidige 280 plaatsen, waardoor vanaf begin november 520 auto’s bij het station kunnen parkeren. Zowel de provincie Zuid-Holland, als het ministerie van Infrastructuur en Milieu betalen mee aan het parkeerdek.

Bekijk de video op Youtube over de bouw van het parkeerdek.

Parkeerdek station Sassenheim