Zorgen over radicalisering en polarisatie

Heeft u vragen of zorgen over radicalisering of polarisatie in uw omgeving? Neem dan contact op met de wijkagent of de gemeente.

U kunt bij hen terecht voor informatie, advies of het doen van een melding. Als u liever anoniem blijft, kunt u contact opnemen met het meldpunt ‘Meld Misdaad Anoniem’.

De wijkagent

U kunt de wijkagent benaderen bij zorgen over signalen van (mogelijke) radicalisering of polarisatie, als u een vraag heeft of als u behoefte heeft om te sparren. Maar ook wanneer u advies nodig heeft bij het signaleren of omgaan met (mogelijke) radicalisering en polarisatie. De politie heeft veel kennis op dit gebied en kan u tips en informatie geven hoe hiermee om te gaan. Vraag naar wijkagent Harm Bosch via het algemene nummer van de politie 0900-8844. Is hij niet bereikbaar, vraag dan naar een van de andere wijkagenten van Teylingen. Mailen kan ook: harm.bosch@politie.nl

De gemeente

Heeft u specifieke zorgen of het vermoeden dat iemand (mogelijk) radicaliseert, dan kunt u hiervoor terecht bij Marielle Ravensbergen via 14 0252 / 06-51197173. Mailen mag ook: m.ravensbergen@teylingen.nl.

Anoniem melden

Burgers en professionals kunnen bij Meld Misdaad Anoniem (M.) terecht met anonieme meldingen over extremisme in de breedste zin van het woord. Van links- en rechts-extremisme tot islamitisch en dierenrechtextremisme. Wilt u uw melding anoniem doorgeven? Neem dan contact op met  ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.