Burgernet

Gemeente Teylingen is aangesloten bij Burgernet. U kunt zich aanmelden via www.burgernet.nl. Deelname aan burgernet is gratis.

Wat is burgernet?

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Met de deelname aan Burgernet kunt u een actieve rol spelen bij de veiligheid in uw directe omgeving.

 

Hoe werkt burgernet?

Is er in de buurt ingebroken of wordt er een kind vermist? Als burgernetdeelnemer kunt u direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind. U krijgt dan een oproep via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS  of e-mail met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. U kijkt of u de omschreven persoon of het voertuig ziet. Als u iets ziet, belt u via het gratis telefoonnummer 0800-0011 naar de meldkamer van de politie. Met uw informatie kan de politie gerichter en nog sneller in actie komen.

 

Aanmelden

Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Meld u aan op: www.burgernet.nl. Of bel met Relatiebeheer Burgernet: 070 – 424 33 94. U kunt ook een papieren aanmeldingsformulier invullen. Deze zijn aanwezig bij het gemeentekantoor, het bestuurscentrum en het politiebureau.