Pleziervaartuigen, aanvraag ligplaatsvergunning

Heeft u een pleziervaartuig en wilt u in de kern Sassenheim een ligplaats innemen aan een gemeentelijke kade? Dan heeft u een vergunning nodig. De gemeente geeft een vergunning af voor boxen van 7,5 meter. Deze boxen zijn allemaal genummerd. Aan de Industriekade zijn de boxen geschikt voor pleziervaartigen tot 10 meter.
Voor welke ligplaatsen de gemeente een vergunning afgeeft, kunt u zien op de volgende plattegronden:

Voor de kernen Warmond en Voorhout kunnen geen vergunningen worden verleend omdat er geen locaties zijn aangewezen.

Veelgestelde vragen

Wij krijgen diverse vragen over de toewijziging van ligplaatsen in Sassenheim. Een antwoord op de meestgestelde vragen vindt u in een overzicht. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op via 140252. Wij beantwoorden uw vraag graag.

Voorwaarden

Voor het toekennen van de vergunning moet u op de wachtlijst staan. De gemeente controleert of de door u gevraagde locatie beschikbaar is en conform het aanwijzingsbesluit APV is aangewezen.

Kosten

Een ligplaatsvergunning voor een pleziervaartuig kost eenmalig € 124,-. De vergunning staat op naam en geldt voor onbepaalde tijd. Naast de kosten voor de vergunning betaalt u ook precariobelasting voor het in gebruik nemen van gemeentegrond. U betaalt voor:

  • pleziervaartuigen korter dan 7 meter € 151,50 per jaar;
  • pleziervaartuigen langer dan 7 meter € 202,- per jaar.

U kunt een plaats op de wachtlijst aanvragen? Dit kost € 23,20. 

U moet zich wel jaarlijks aanmelden voor handhaving op de wachtlijst. De kosten hiervoor bedragen ook € 23,20.

Aanvraag

Op de plattegronden die u vindt onder het tabblad 'beschrijving' treft u alle ligplaatsen aan.

U kunt uw aanvraag voor een ligplaatsvergunning online doen. Op dit moment zijn er geen ligplaatsplaatsen meer beschikbaar. U kunt zich via de aanvraag in voorgaande link wel op een wachtlijst laten plaatsen.