Sportprijzen Teylingen

De gemeente Teylingen organiseert in samenwerking met Stichting Sport Promotie Teylingen en sponsoren de uitreiking van de Sportprijzen Teylingen tijdens een bijeenkomst van het Sportcafé. Hierbij worden de sportman of sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar gekozen.

Sportprijzen
Alweer een aantal jaren spreekt de gemeente Teylingen haar waardering uit voor de sportieve prestaties van haar inwoners. Hiervoor reikt de gemeente de jaarlijkse sportprijs uit aan de beste sportman, sportvrouw of sportploeg. Daarnaast wordt ook de Talentenprijs uitgereikt. De Talentenprijs is voor de beste sporter, sportster of sportploeg tot 18 jaar.

Prijsuitreiking
De uitreiking van de sportprijzen wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Sport Promotie Teylingen en sponsoren tijdens een bijeenkomst van het sportcafé. Het sportcafé is een ontmoetingsplek voor mensen uit de sport, het bedrijfsleven, de politiek en de media. De winnaars krijgen naast een aandenken een waardecheque. De winnaar van de sportprijs Teylingen ontvangt tevens een wisseltrofee die is vervaardigd door de beeldhouwer Fons Versluijs.

Criteria
Voor deelname aan de sportprijzen zijn criteria opgesteld. Voor de prijzen kunnen in principe de volgende personen in aanmerking komen:

  • Een sporter of sportster uit de gemeente Teylingen, die op internationaal, nationaal dan wel regionaal niveau een sportieve prestatie heeft geleverd.
  • Sporters onder de 18 jaar komen in aanmerking voor de talentenprijs.
  • Een team of vereniging uit de gemeente Teylingen, dat op internationaal, nationaal dan wel regionaal niveau een sportieve prestatie heeft geleverd.
  • Hierbij is het niet perse noodzakelijk dat alle sporters afkomstig zijn uit de gemeente Teylingen.
  • Sportploegen onder de 18 jaar komen in aanmerking voor de talentvolle sportploeg.
  • De Sportbegeleidersprijs is een stimuleringsprijs voor diegenen die het sporten (voor teams en/of individuelen) direct mogelijk maakt. Denk aan een trainer, coach, (jeugd)begeleider of een scheidsrechter. Wij hebben het niet specifiek over de vrijwilliger, daar is de vrijwilligersprijs voor.