Waarderingsprijs 2017

De Oranje Vereniging Voorhout, de Oranjevereniging Sassenheim en de Vereniging tot viering van Warmonds feesten ontvingen de Waarderingsprijs 2017 van burgemeester Carla Breuer tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 2 januari 2018.

Activiteiten

De Oranje Vereniging Voorhout, de Oranjevereniging Sassenheim en de Vereniging tot Viering van Warmonds feesten zijn jaarlijks verantwoordelijk voor de organisatie van een groot aantal activiteiten in de drie dorpen van Teylingen. Vele vrijwilligers zetten zich in om deze altijd weer tot een succes te maken: van najaarsfeesten tot Koningsdag, van aubade tot aan dodenherdenking. Elk geven zij hier er op geheel eigen wijze invulling aan, met oog voor de verschillende doelgroepen in hun dorp.

Waarderingsprijs

De Waarderingsprijs wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf, instelling of persoon die op bijzondere wijze of door een origineel initiatief Teylingen op de kaart zet.
Tot vorig jaar kreeg de winnaar een miniatuur van het beeld De Aschpotter. Dat is met ingang van dit jaar vervangen door een beeld van glas waarin een 3D lasergravure is gemaakt. Dit nieuwe symbolische beeldje is in samenwerking met de drie historische verenigingen in Teylingen ontwikkeld. Op het beeldje staat een bollenmand, als uiting van de bollencultuur die Teylingen bindt. Op de mand staan de wapens van de drie dorpen, daarboven zweeft het wapen van Teylingen.

De winnaars van de Waarderingsprijs 2017