Voorstel bewaakte fietsenstalling station Sassenheim

Het college van B & W stelt een bewaakte fietsenstalling voor bij Station Sassenheim met menselijk toezicht – daarmee is dit een werkgelegenheidsproject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De raadscommissie bespreekt dit voorstel op 13 september en neemt op 28 september een besluit.

De gemeenteraad vroeg eerder aandacht voor de veiligheid op de stations van Voorhout en Sassenheim. Op station Voorhout houden boa’s en politie een extra oogje in het zeil. Met fietsgraveeracties en een zogenoemde lokfiets wil de gemeente het aantal gestolen fietsen terugdringen. Echter station Sassenheim vraagt om andere maatregelen vanwege de ligging .

Station Sassenheim

Het college biedt de gemeenteraad een overzicht van de mogelijkheden en de kosten. Op basis van dit overzicht stelt het college een bewaakte fietsenstalling voor met menselijk toezicht – daarmee is dit een werkgelegenheidsproject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo’n stalling draagt bij aan een veilig gevoel van reizigers. De fietsenstalling, samen met de fietskluizen zorgen straks voor 1062 veilige plekken.

Volg de bespreking op teylingen.tv

De raadscommissie bespreekt dit voorstel op 13 september en neemt op 28 september een besluit. Deze discussie is te volgen via www.teylingen.tv (aanvang 20.00 uur).