Dementievriendelijk Teylingen

Wij starten deze week met de campagne Dementievriendelijk Teylingen. Zowel online als offline brengen wij informatie, wetenswaardigheden en ervaringsverhalen om de bewustwording rondom het onderwerp te vergroten.

650 Teylingers

Een op de vijf mensen krijgt op enig moment de diagnose dementie. In Teylingen gaat het op dit moment om zo’n 650 mensen. De kans dat u een van hen tegenkomt bij de slager, op straat of bij de sportvereniging is dus vrij groot. En die kans wordt alleen maar groter, aangezien de verwachting is dat dementie steeds vaker voorkomt in de toekomst. De gemeente Teylingen vindt het daarom belangrijk om een dementievriendelijke gemeente te zijn. Zodat ook mensen met dementie zich veilig en gewenst (blijven) voelen in onze gemeente.

Wat zou u doen?

Stel, u werkt in een winkel en iemand gedraagt zich op een ongewone manier. Of u loopt op straat en iemand kijkt vertwijfeld en lijkt de weg kwijt te zijn. Of iemand reageert zonder zichtbare aanleiding boos of angstig. Mogelijk heeft u dan te maken met iemand die dementie heeft. Weet u dan hoe u zo iemand kunt helpen? Hoe u het beste kunt reageren? In de praktijk blijkt dit zonder kennis over dementie best lastig te zijn. Het herkennen van dementie is sowieso lastig. De bewustwordingscampagne moet daar verandering in brengen.

Facebook en…

Meer weten? Volg onze Facebookpagina Dementievriendelijk Teylingen en hou de komende tijd ook onze gemeenterubriek in De Teylinger in de gaten voor meer informatie rondom dementie. Verder verspreiden wij flyers en posters met tien veelvoorkomende signalen van dementie.

Zelf iets doen?

Wilt u bijdragen aan Dementievriendelijk Teylingen? Neem dan contact op met de gemeente!

Dementievriendelijk Teylingen
Fotografie: Karla Hoffman