Teylingen: groen, groener groenst!

Onze dorpen hebben mooie groene plekken, waar je heerlijk van de natuur kunt genieten! Maar we gaan voor nog groener!! Een groene omgeving zorgt voor meer biodiversiteit, meer ontspanning voor inwoners en bijvoorbeeld een betere afvoer van hemelwater.

groenSamen met inwoners zet de gemeente zich in voor meer groen. Het IVN, het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, ondersteunt ons hierin met het programma ‘Groen Dichterbij’. Groen Dichterbij ondersteunt en versterkt de groeiende beweging van mensen die samen aan de slag gaan met de aanleg van het beheer van groenvoorzieningen in hun directe leefomgeving. Een beweging waar de gemeente al geruime tijd op inzet met als resultaat dat er inmiddels richting de 100 groen initiatieven van inwoners zijn in Teylingen. Met ‘Groen Dichterbij’ organiseren we kennis- en inspiratiebijeenkomsten en interessante activiteiten, allemaal met groen Teylingen als doel!

11 juni Workshop natuurfotografie in je buurt
Op maandagavond 11 juni organiseren we een workshop natuurfotografie in je buurt. Om mooie foto’s te maken hoef je geen groot natuurgebied te bezoeken of een verre reis te maken. Ook in je buurt of wijk zijn er prachtige plaatjes te schieten. Tijdens de workshop natuurfotografie in je buurt leert fotograaf Natascha van den Bosch je de basis van fotografie die je daarna zelf toepast. Door middel van fotografie ontdek je Teylingen vanuit een ander perspectief.

24 juni Klimaatadaptatie op de fiets

Zondagmiddag 24 juni kan je leren over klimaatadaptatie op de fiets. Houd je van fietsen in het groen? En lijkt het je leuk om af en toe af te stappen en iets te weten te komen over hoe groen initiatieven bijdragen aan klimaatadaptatie? Tijdens de fietstocht langs groen initiatieven leer en zie je hoe groen initiatieven bijdragen aan klimaatadaptatie en wat je zelf kunt doen.

Aanmelden

Om u aan te melden voor beide activiteiten en meer informatie over ‘Groen Dichterbij’ gaat u naar https://www.ivn.nl/groendichterbij. U kunt zich ook aanmelden door een e-mail te sturen naar degroeneuitdaging@teylingen.nl.