Glossy Ode aan Teylingen

Het eerste exemplaar van het eenmalige magazine ‘Ode aan Teylingen’ is dinsdagavond 31 oktober door de burgemeester Carla Breuer uitgereikt aan de nieuwste inwoners van Teylingen: Sigrid en Maarten Versluijs. De rest van de ongeveer 15.000 huishoudens ontvangen de glossy vanaf 1 november in hun brievenbus.

 V.l.n.r. Initiatiefnemer van ‘Ode aan Teylingen’ Edith van Beek met Burgemeester Carla Breuer en de nieuwste inwoners van Teylingen, Sigrid en Maarten Versluijs.

Initiatiefnemer Edith van Beek van Koester media: “Het is fantastisch geweest om dit magazine te maken en we kunnen niet wachten om het blad aan het dorp cadeau te doen. Het was niet mogelijk geweest dit project te realiseren zonder de steun van de 125 ondernemers/bedrijven en enkele instanties. En, niet te vergeten, de inzet van ons team van 27 mensen.” 

Feestelijke lancering

Op de feestelijke lancering van de glossy brachten dichter Irma Ooijevaar en kunstenaar Margareth Meulmeester een Ode aan de Ruïne van Teylingen. Dit deden ze in de vorm van een gedicht in combinatie met een kunstwerk. Het kunstwerk werd onthuld door de kunstenaar en aangeboden aan de burgemeester. Ook droeg dichter Ad Blomsteel zijn Ode aan Fietsmaatjes Teylingen voor, waarna kunstenaar Nicoline Heemskerk haar kunstwerk onthulde samen met de verbouwereerde speciale gasten (en oprichters van Fietsmaatjes) Tekla Zwinkels en Jan Burgmeijer. In het 196 pagina’s dikke magazine zijn deze twee Odes natuurlijk ook te bewonderen.

Wat is Ode aan Teylingen?

‘Ode aan Teylingen’ geeft een levendig beeld van Teylingen, van de mensen en van de sfeer. Dit bewaarexemplaar is de papieren optelsom van de schakels in de gemeenschap: het maakt de verbinding.

Vanaf 1 november wordt de verspreiding bij alle ± 15.000 huishoudens verzorgd door Tjarda Sassenheim - Warmond, Scoutinggroep Scojesa en Carnavalsvereniging De Bokken. Een flinke logistieke operatie waar ze nog zeker tot het einde van de week mee bezig zullen zijn. Uiteindelijk zal iedereen een exemplaar op de mat of in de bus ontvangen.
Extra exemplaren zijn vanaf woensdag 1 november te koop bij Boekhandel Wagner in Sassenheim en Boek Kado Enzo in Warmond, zolang de voorraad strekt.

De makers zijn erg benieuwd naar de reacties. U kunt dit achterlaten op www.ode-aan.nl/reacties/teylingen.

Heeft u geen Ode aan Teylingen ontvangen? Stuur dan een mail naar administratie@ode-aan.nl