LET OP: per 1 mei alleen met PIN betalen!

Per 1 mei gaan we volledig over op pinbetalingen. Teylingen is een vooruitstrevende en vernieuwende gemeente; betalen met pin hoort daarbij. “Om de toegankelijkheid van overheidsdiensten voor alle inwoners te waarborgen, leveren we maatwerk wanneer een klant door een bijzondere omstandigheid niet met pin kan betalen. We willen voorkomen dat kwetsbare inwoners worden uitgesloten” aldus Arno van Kempen, wethouder Dienstverlening.

Factuur

Klanten in een bijzondere omstandigheid krijgen de mogelijkheid om te betalen met een factuur. Ook bij een pinstoring kunt u met een factuur betalen.

In het gemeentekantoor in Sassenheim vindt momenteel al 90% van de transacties plaats via een pinbetaling. Er is sprake van een stijgende trend. In de gemeentehuizen van Hillegom (sinds 1-11-2015) en Lisse (per 1-1-2016) is al eerder overgegaan tot pinbetaling. In deze gemeenten wordt dit naar tevredenheid uitgevoerd.

Zorgen rond pinbeleid van gemeenten

De gemeente Teylingen realiseert zich dat er zorgen in de maatschappij zijn rondom het alleen met pin kunnen betalen bij overheidsinstellingen. Toch wordt er een bredere en maatschappelijke trend gezien van het meer en meer betalen met een pinpas, waarbij het vanuit het oogpunt van veiligheid en efficiëntie als positief wordt gezien. We willen voorkomen dat kwetsbare inwoners worden uitgesloten, daarom bieden we in bijzondere gevallen een factuur aan als betaalmiddel.

 

Balies gemeentewinkel Teylingen