Hulp en ondersteuning, Wmo

Heeft u behoefte aan ondersteuning en lukt het niet om zelf een oplossing te vinden?
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van alle taken rond maatschappelijke ondersteuning.

Ondersteuning nodig?

Heeft u behoefte aan ondersteuning, bijvoorbeeld bij het zelfstandig wonen of vervoer of het deelnemen aan activiteiten? En lukt het niet om zelf een oplossing te vinden? Dan kijken wij graag samen met u naar mogelijkheden.

U kunt uw ondersteuningsvraag kenbaar maken door het invullen van het Meldingsformulier WMO(website ISD) Print het formulier uit, vul het in en stuur het naar gemeente Teylingen/zorgloket, Postbus 149, 2215 ZG Voorhout.
U mag het formulier ook inleveren bij het zorgloket in Sassenheim, Wilhelminalaan 25. Het zorgloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Er is daar een folder aanwezig met informatie over de WMO. Onder het kopje " Goede voorbereiding" op deze pagina kunt u de folder ook inzien en downloaden. Let op! U dient het formulier te ondertekenen en een kopie van uw geldig identiteitsbewijs toe te voegen (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart).

Wij maken voor u een afspraak met een ervaren consulent. De consulent bespreekt de knelpunten met u. En samen zoekt u ook naar oplossingen. Misschien kunnen mensen uit uw omgeving helpen of kan een vrijwilliger hulp bieden.

Goede voorbereiding

Zo’n gesprek voeren is misschien lastig voor u. Daarom hebben wij een folder over de WMO gemaakt: Samen verantwoordelijk voor hulp en ondersteuning. Hierin leest u alles over onze werkwijze. En hoe u zich goed kunt voorbereiden op het gesprek. Bedenk bijvoorbeeld alvast wat u precies wilt vragen. En schrijf dit op. Meer tips staan in de folder. Ook kunt u iemand meenemen naar het gesprek, als u dat prettig vindt.

Oplossingen

In het gesprek bekijken we samen welke beperkingen u in uw dagelijks functioneren ervaart. Vervolgens bespreken we de mogelijkheden die u zelf heeft om de problemen op te lossen. Als dat niet voldoende is, kijken we of iemand in uw omgeving kan helpen. Bijvoorbeeld uw kinderen, andere familieleden, buren of kennissen. Pas dan onderzoeken we of een voorziening nodig is.

Adviesplatform WMO en Jeugd

Het adviesplatform WMO en Jeugd vertegenwoordigt groepen inwoners, organisaties en andere belanghebbenden bij het WMO- en jeugdbeleid.