Bouw van parkeerdek station Sassenheim

Vanwege het grote succes van station Sassenheim realiseert de gemeente hier 240 extra parkeerplaatsen.

Van juli tot en met oktober bouwt bouwbedrijf Aan de Stegge een parkeerdek bij het station. In totaal kunnen straks 520 auto’s bij het station parkeren. Vanwege de bouw is het parkeerterrein vanaf dinsdag 4 juli vier maanden helemaal dicht. Zo kan de aannemer snel en veilig werken. In de zomervakantie wordt doorgewerkt zodat reizigers zo min mogelijk overlast hebben.

Advies voor reizigers

We adviseren reizigers van en naar station Sassenheim:

  • Tijdelijk een ander station te gebruiken.
  • Met de fiets of de bus naar station Sassenheim te komen. Tijdens de bouw worden extra fietsenstallingen bij het station geplaatst.
  • Het parkeerterrein van Sport- en recreatiecomplex Wasbeek te gebruiken. Dit ligt op ongeveer tien minuten loopafstand van het station en beschikt over ongeveer 175 parkeerplaatsen.

Gebruikers van De Wasbeek adviseren we te parkeren op het parkeerterrein van korfbalvereniging TOP. Aan de Warmondse zijde van het station komen tijdelijk vier gehandicaptenparkeerplaatsen. De gemeente vraagt uw begrip voor de tijdelijke overlast.

Parkeren bij De Wasbeek

Het is niet de bedoeling te parkeren op particuliere parkeerterreinen bij de DIRK supermarkt, McDonald’s of van der Valk Hotel Sassenheim of in de wijk. Om alles in goede banen te leiden, worden op gezette tijden verkeersregelaars ingezet.

Parkeren in de kermisweek

In de kermisweek (18 tot en met 24 september) is het parkeerterrein van de Wasbeek niet beschikbaar. Locaties voor alternatieve parkeerplaatsen vindt u te zijner tijd op deze site.

Besluit bouw parkeerdek

Station Sassenheim is na de opening in december 2011 uitgegroeid tot een groot succes met ongeveer 3500 reizigers per dag in 2015. Dat zorgt voor een hoge parkeerdruk. De gemeenteraad besloot daarom in 2015 tot het realiseren van een parkeerdek met circa 240 extra parkeerplaatsen.
De extra parkeerplaatsen komen bovenop de huidige 280 plaatsen, waardoor vanaf begin november 520 auto’s bij het station kunnen parkeren. Zowel de provincie Zuid-Holland, als het ministerie van Infrastructuur en Milieu betalen mee aan het parkeerdek.

Bekijk de video op Youtube over de bouw van het parkeerdek.

Parkeerdek station Sassenheim