Weesfietsenactie

In mei 2016 zijn bij een ‘weesfietsenactie’ in Sassenheim 82 fietsen verwijderd. Eén eigenaar heeft zich gemeld. De overige 81 fietsen zijn beschikbaar gesteld aan 6 niet-commerciële organisaties.

Verloting

Op 15 september 2016 heeft burgemeester Carla Breuer de fietsen verloot onder zes niet-commerciële organisaties uit Teylingen. Hierbij heeft elke organisatie aangegeven hoeveel fietsen zij graag wil hebben.

  1. Internationale Schakel Klas (onderdeel Fioretti Teylingen)  (15 fietsen)
  2. Stichting Repair Café Teylingen  (15 fietsen)
  3. Stichting Buitenplaats Nieuw Schoonoord  (2 fietsen)
  4. VVV Warmond  (5 fietsen)
  5. Kringloop Dreef Sassenheim  (10 fietsen)
  6. Vluchtelingenwerk Teylingen:  voor de statushouders  (de resterende fietsen)

Duurzaamheid

De gemeente heeft besloten om de fietsen beschikbaar te stellen aan niet-commerciële organisaties, om hergebruik van de fietsen mogelijk te maken. Ook kunnen de organisaties bruikbare onderdelen van de fietsen gebruiken en de overige onderdelen van de fiets inleveren bij oud-ijzer organisaties om zo nog geld te generen voor hun vereniging of het goede doel.

Weesfietsenactie

De 82 fietsen zijn op 9 mei 2016 verwijderd bij station Sassenheim en bij het Kagerplein in Sassenheim tijdens de weesfietsenactie. Deze actie is gestart op 19 maart. Alle fietsen kregen een groen label. Na 28 dagen kregen fietsen die nog steeds op dezelfde plaats stonden een rood label. Hierop stond een termijn waarbinnen de fietsen moesten worden verwijderd. Uiteindelijk zijn 82 fietsen verwijderd en 13 weken opgeslagen. Eigenaren van deze fietsen konden tot 8 augustus hun fiets ophalen. Dit is door één eigenaar gedaan. De eigenaren van de overige 81 fietsen hebben zich niet gemeld.

Meer informatie

Meer informatie over de weesfietsenactie? Neemt u dan contact op met Irene van den Haak of Awah Lai, 14 0252 of i.vandenhaak@teylingen.nl of a.lai@teylingen.nl.