Voorkom diefstal van uw fiets

Fietsendieven kunnen vaak hun slag slaan omdat veel fietsen niet of niet goed worden afgesloten.

Tips om fietsendiefstal te voorkomen

  • Zet zowel het frame als de beide wielen aan een paal of fietsenrek met een slot vast. Stalt u uw fiets voor langere tijd? Maak dan tenminste het frame vast.

  • Maak uw fiets met het frame vast aan een vast voorwerp dat dieven niet kunnen verplaatsen. Bijvoorbeeld aan een fietsenrek.

  • Gebruik goede sloten en eventueel zelfs twee (verschillende) sloten.

  • Gebruikt u een ketting- of kabelslot? Bevestig het dan hoog en los. Hoog van de grond bemoeilijkt het gebruik van een betonschaar en doorzagen is moeilijker wanneer het slot los hangt. Wanneer een kettingslot op de grond hangt, kan de grond worden gebruikt om meer kracht te zetten bij het verbreken van een slot.

Uniek framenummer ingraveren

Veel fietsen zijn niet voorzien van een uniek framenummer. Treft de politie een gestolen fiets op straat of bij een heler aan, dan is het lastig de eigenaar terug te vinden. Inwoners konden donderdag 23 april gratis hun fiets laten graveren in Sassenheim. Heeft u deze graveeractie gemist, dan kunt u hiervoor terecht bij het fietsdepot Haaglanden. Let op: u moet kunnen aantonen (via aankoopbon of anderszins) dat u de rechtmatige eigenaar van de fiets bent.

Integraal veiligheidsbeleid

Voorkomen is beter dan genezen, daarom ontwikkelen wij verschillende activiteiten op het gebied van veiligheid, zowel met betrekking tot de eigen woning als in de leefomgeving en op straat.