Teylingse Waarderingsprijs

De Waarderingsprijs wordt jaarlijks aan een bedrijf, instelling of persoon toegekend die op een bijzondere wijze of door een origineel initiatief Teylingen op de kaart heeft gezet.

Doel Stichting Fietsmaatjes

Het doel van de stichting is: het mogelijk maken dat mensen die niet meer zelfstandig kunnen of willen fietsen, samen kunnen fietsen met een fietsmaatje op een duofiets. De stichting heeft haar activiteiten in de gemeente Teylingen en is bedoeld voor ouderen, mensen met een beperking of tijdelijke blessure die graag samen met een vrijwilliger van het project willen gaan fietsen op de duofiets. De stichting Fietsmaatjes heeft mensen door dit initiatief op een bijzondere manier samengebracht. Samenwerken en verbinding maken staan hoog in het vaandel bij de gemeente.

Uitreiking Waarderingsprijs Fietsmaatjes Teylingen

Dhr. J. Boere van Stichting Fietsmaatjes Teylingen neemt de Waarderingsprijs in ontvangst

Fietsmaatjes gestart in januari 2012

Fietsmaatjes Teylingen is in januari 2012 gestart als project van de PCI St. Matthias in Warmond. Door het succes van dit project was er vanuit Sassenheim en Voorhout grote belangstelling voor dit project en is door de initiatiefnemers uit Warmond besloten zelfstandig verder te gaan als stichting Fietsmaatjes Teylingen. In januari 2013 is een project opgestart om ook in Sassenheim en Voorhout een lokale organisatie van vrijwilligers neer te zetten. Deze projectdoelstelling is eind september 2013 gehaald. De initiatiefnemers hebben met inmiddels 60 vrijwilligers uit de Teylingse samenleving hard gewerkt om dit project te laten slagen. In korte tijd heeft de stichting al 70 gasten in haar bestand.

Inspiratieboekje Teylingen

Fietsmaatjes Teylingen is opgenomen in het Wijkinitiatieven Inspiratieboekje van de gemeente Teylingen. De papieren versie van dit boekje is verkrijgbaar bij de gemeente. Er is ook een digitale versie van het Wijkinitiatieven Inspiratieboekje met daarin een inspiratiefilmpje over Fietsmaatjes Teylingen.