Kunstenaars voor Kunstcommissie

Kunst geeft kleur aan onze leefomgeving en bevordert de sociale cohesie. Dat is onze overtuiging.

Daarom wil de gemeente Teylingen meer werk maken van kunst. De eerste stap is het aanstellen van een kunstcommissie en daar zoeken we nu drie mensen voor.  

Wie zoeken wij?

Wij zoeken gepassioneerde beeldend kunstenaars en/of deskundig kunstliefhebbers met aantoonbare expertise op het gebied van beeldende kunst. U beschikt over de ‘kunst’ om meer samenhang te realiseren tussen kunst en omgeving. Daarom bent u communicatief vaardig, kunt u uitstekend samenwerken en woont u bij voorkeur in Teylingen. Daarnaast heeft u een groot netwerk in de kunstwereld.

Adviseren, signaleren en participatie bevorderen

De kunstcommissie heeft drie taken.

  • Het adviseren van burgemeester en wethouders over de door hen te verstrekken kunstopdrachten in de openbare ruimte.
  • Het signaleren van problemen en wensen binnen het kunstaankoopbeleid en daarover gevraagd en ongevraagd adviseren.
  • Zorgdragen voor participatie van inwoners Teylingen (met behulp van de wijkregisseur).

 
Over de commissie

De commissie bestaat uit drie leden. De leden benoemen een eigen voorzitter. De gemeente ondersteunt de commissie secretarieel.

Vergoeding

Elk commissielid krijgt een vergoeding van €79,91 voor de werkzaamheden per vergadering. Dit is volgens het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden, artikel 14 lid 1.

Aanvullende informatie en sollicitatie

Wilt u bijdragen aan kunst in Teylingen door in onze kunstcommissie te komen? Stuur uw motivatiebrief en CV dan uiterlijk 2 juli 2017 naar Annelotte Hoepman van onze afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, via e-mailadres gemeente@teylingen.nl. Als u eerst meer informatie wilt kunt u haar ook mailen. Of bel haar via telefoonnummer 14 0252.

Gemeentehuis Teylingen vlag