Bloemencorso: Lisa van der Geest steekt eerste bloem

Op woensdag 19 april om 14.00 uur gaan de steekdagen van start met het steken van de eerste bloem in de Teylingse praalwagen door de Warmondse schaatskampioene Lisa van der Geest. De Eerste Steek is in de Klinkenberghallen, Rijksstraatweg 52 in Sassenheim.

Zaterdag 22 april rijdt het Bloemencorso van de Bollenstreek voor de 70e keer door onze regio. De route van Noordwijk naar Haarlem voert de corsowagens weer door een prachtig stukje Teylingen. Het thema van het Bloemencorso is dit jaar ‘Dutch Design’. De Teylingse praalwagen verbeeldt een kunstwerk van Escher, met vissen en vogels in een golfbeweging. Deze staan symbool voor de flora en fauna binnen de natuurgebieden in Teylingen.

Bezoek de steekdagen

De steekdagen zijn op woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 april in de Klinkenberghallen aan de Rijksstraatweg 52 in Sassenheim.
De dagen voorafgaand aan het Bloemencorso zijn ieder jaar weer uniek. Vele vrijwilligers zetten zich gedurende deze dagen in om de praalwagens te voorzien van duizenden bloemen. 
Tijdens de steekdagen 
gelden de volgende toegangstarieven:

  • Volwassenen:                            € 5,00

  • Groepen vanaf 20 personen:    € 4,50

  • Kinderen van 6 tot 12 jaar:        € 2,00

  • Kinderen tot 6 jaar:                   Gratis

  • Schoolklassen basisschool
    en begeleiders:                         Gratis

Eerste Steek

Dit jaar zet de Warmondse schaatskampioene Lisa van der Geest de eerste (bloem-)steek in de Teylingse corsowagen. Het schaatsen is een typisch Nederlands fenomeen, dat in Nederland al bestaat sinds de vijftiende eeuw en zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld tot de sport die het nu is. Daarmee is het een mooie link naar het corsothema ‘Dutch Design’.

Programma

Het programma van de Eerste Steek op 19 april ziet er als volgt uit:

  • 14.00  – 14.15 uur: Officiële welkom van Lisa van der Geest door de voorzitter van de Stichting Bloemencorso Bollenstreek, de heer Leo van der Zon, en de  burgemeester van Teylingen, mevrouw Carla Breuer

  • 14.15 – 14.25 uur: Eerste Steek door Lisa van der Geest

  • 14.35 – 14.55 uur:  Theatershow door kinderen van ‘De Speelkring’ over kunstenaar Mondriaan

Tussen 15.00 – 16.00 uur kunnen de kinderen bij onze ijscoman een gratis ijsje halen.

Kijk voor een compleet overzicht van activiteiten en de exacte openingstijden van de Klinkenberghallen op www.bloemencorso-bollenstreek.nl.

‘Dutch Design’

Het thema van het Bloemencorso is dit jaar ‘Dutch Design’. De Teylingse praalwagen verbeeldt een kunstwerk van Escher, met vissen en vogels in een golfbeweging. Deze staan symbool voor de flora en fauna binnen de natuurgebieden in Teylingen.

Op zaterdag 22 april rijdt de feestelijke optocht ook dit jaar weer door de gemeente Teylingen en doet de dorpen Voorhout en Sassenheim aan. In de beide dorpen worden allerlei activiteiten georganiseerd door vrijwilligers, onder andere door de plaatselijke ondernemersverenigingen en Oranjeverenigingen. De gemeente Teylingen zet zich in voor het Bloemencorso door een gemeentelijke praalwagen te laten rijden en de Eerste Steek van de Teylingse praalwagen te organiseren.

Doorkomst Teylingen

Voorhout

11.15 uur: Leidevaart ingang KTS

11.25 uur: Centrum

11.40 uur: Oosthoutlaan

Sassenheim

12.10 uur: Rotonde Oosthoutlaan<-Rijksstraatweg

12.20 uur: Hoofdstraat – Warmonderweg/A44

14.00 uur: HERSTART Hoofdstraat – Partycentrum De Oude Tol

14.20 uur: Rotonde Sassenheim – Noord

Verkeershinder en afzettingen wegen

Houd tijdens de steekdagen van 20 tot en met 22 april rekening met verkeershinder op de Rijksstraatweg tussen de rotonde Warmonderweg en de rotonde Oosthoutlaan. Tijdens het Bloemencorso op 23 april is er tijdens de doorkomst van het corso op de aangegeven  tijdstippen bij het kopje “doorkomst Teylingen’ verkeershinder. Kijk voor uitgebreide informatie over verkeershinder op de gehele corsoroute op www.bloemencorso-bollenstreek.nl

Zelf ook meedoen met de bonte stoet?

Dat kan! Op zaterdag 22 april kan in Voorhout en Sassenheim ook weer meegedaan worden aan het Kindercorso. Kijk hiervoor de websites van de Oranjeverenigingen van Teylingen. (www.oranjeverenigingvoorhout.nl en www.oranjevereniging-sassenheim.nl).

 

Bloemencorso